Eleven Kultúrbisztró
AAz Eleven Kultúrbisztró üzemeltetői szeretik a kávét, a finom kávét. Szerintük a kávé több valamiféle élénkítő italnál. A kávé életforma és szenvedély is. Ők a kávéra mint gasztronómiai műremekre tekintenek, nemcsak isszák, hanem élvezik is azt. Kávékészítéskor törekednek az adott termőterület karakterét és egyediségét megidézni a kávé ízében. Szeretnék ezt az élmény-kávézást elérhetővé tenni az összes Kaposvárra látogató vendég számára is.
„Kaposváron az utóbbi időben gomba módjára szaporodnak a kávézók. Ezek egyike az Eleven, mely többek között isteni feketéiről és süteményeiről ismert, de emellett smoothie-kat, paleomuffinokat is kínálnak. A hely különlegessége, hogy többféle kávét is kóstolhatunk, például a Red Bricket, egy új hullámos, gyümölcsös kávét, mely mögött a termeléstől a daráláson át egészen a tálalásig rengeteg titokzatos lépés rejtőzik. A berendezés vegyíti a speciality coffeek megszokott elemeit a bisztrók világával, ugyanis kulturális eseményeken is részt vehetünk, a teraszon pedig magunkba szippanthatjuk a kaposvári sétálóutca kellemes hangulatát.” (Pesti Stílus Magazin)
Van „új hullámos”, világosabb pörkölésű és valamivel sötétebb, klasszikus kávéjuk is. A világosabb pörkölésnél sokkal gazdagabb ízek törnek fel, nem nyomja el a hőkezelés az aromákat. Eszpresszóikat egy megbízható hőcserélős géppel főzik le, a gondosan megválasztott alapanyag ugyanúgy biztosíték a tökéletességre, mint a kávékészítő technokrata hozzáállása: a konzisztencia érdekében precízen mérik a felhasznált kávéőrlemény, a víz és az elkészült kávé tömegét is, a megfelelő recept betartása garancia a minőségre. Kávéikat magyar pörkölőktől szerzik be, akik „új hullámos” keverékeiket az ő elképzeléseik alapján, speciálisan pörkölik számukra.
Az Eleven Kultúrbisztró varázsát a barátságos környezet adja, ahol jólesik megpihenni munka után, vagy cseverészni, iszogatni a barátokkal, de ha épp sietős a dolgod, italodat a kiszemelt finomságokkal együtt kérheted elvitelre is.
A kávé mellett egész kínálatukat meghatározza a minőségorientáltság. Forró csokoládéitalaik százszázalékos organikus csokoládéból készülnek. Teáikat a nemzetközi díjakkal elismert Suki márka termékeiből készítik, melyek a világ legkülönbözőbb tájairól származnak, és szálas formában kerülnek Kaposvárra. Frissítőik, italaik alapanyagait naponta az igényeknek megfelelően szerzik be, ha tehetik, a kaposvári nagypiacról, helyi termelőktől vásárolnak.
Italaik mellé csodálatos bagelszendvicseket és paleosüteményeket is kínálnak. Rendszeresen szerveznek „kulturoskodó” programokat is. Szabad falfelületeiken kortárs művészek képeit láthatják a betérők.
Mindezekről és folyamatosan frissülő kínálatukról, kedvezményeikről értesülhetsz, ha követed őket Facebookon vagy Instagramon, de még jobb, ha Kaposváron járva ellátogatsz az Eleven Kultúrbisztróba.