Az itáliai ízek kedvelői számára kihagyhatatlan a hangulatos olasz vendéglő a sétálóutca végén, az egykori Viccolo étterem helyén, kőhajításnyira a főtértől. A helyet talán a tulajdonos hitvallása jellemzi a legjobban:
Egy gasztronómiai élmény és egy olasz étterem megvalósításához az ízek a legfontosabbak. Az itáliai érzéshez a recepten kívül egy csodás helyszín, lenyűgöző illatok, a kommunikáció magas minősége, a személyes varázs és eredeti stílus is szükségesek. Eredetiséggel, látvánnyal és harmóniával igyekeznek kell lenyűgözni a vendégeket, emellett pedig szakmailag elismert személyzettel lehet tökéletessé és emlékezetessé tenni az élményt.
A La Pergola étterem séfje, Csenterics Roland, valamint Pethő Gábor szakács személye garanciát jelent a minőségi alapanyagokból készült fogások nyújtotta élményre.
Az eredeti olasz recept alapján készült ízletes pizza egyenes pizzakemencéjükből érkezik a vendégek asztalára.
A legkülönbözőbb olasz receptek alapján elkészített halak között olyan ételcsodákkal is találkozni, mint az egészben sült aranydurbincs, a grillezett tintahal, vagy a fekete kagyló. A változatos előétel-kínálat ékes darabjai a klasszikus bruschetta-variációk, emellett választhatunk saját magunk által összeválogatott „vegyes olasz ízelítő látványt”, vagy akár bélszín-carpacciot is.
Az étlapról persze olyan régi nagy slágerek sem hiányozhatnak, mint a BBQ oldalas, vagy a parmezánnal tálalt grillezett csirkemellfilé.
Isteni tradicionális olasz desszertjeik között újként szerepel a profiterol. illetve annak, (a most már elvárható változásnak) hogy minden tészta rendelhető gluténmentes változatban is.
A belső udvar kialakítása olasz stílusú bútorzatával, a sok zölddel, és nem utolsó sorban a rendkívül autentikus élményt nyújtó pergolával nagyon kellemes, mediterrán hangulatot áraszt. Az udvart a vendégházon és az éttermen keresztül is meg lehet közelíteni.
Az igazi olasz hangulathoz a fülbemászó olasz dallamok sem hiányozhatnak, így a házigazdák erről sem feledkeznek meg sosem.