Szamársteak és szarvasburger

Cím:
7475 Bőszénfa, Malom utca 3.
46.229498, 17.847644

Telefon:
+36 (20) 977 6289
Nyitvatartás:
Szombaton és vasárnap:
10:00–16:00
Hétköznapokon:
előzetes bejelentkezés alapján
a fenti telefonszámon.
Honlap:
szarvasfarm.ke.hu/zselicvad-etterem

 

A Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjában működik a Zselicvad Étterem, amely egy régi, de a 21. század igényeinek megfelelően felújított, rusztikus épületben található.

A Vadgazdálkodási Tájközpont fő tevékenysége a vadtenyésztés, emellett azonban őshonos háziállatok tartásával is foglalkoznak. A gazdaságban tartott állatok táplálékát a Zselicben található vegyszermentes, változatos növénytársulások biztosítják. Ételeik nagy része az itt tenyésztett és a saját vadfeldolgozójukban előkészített, kiváló minőségű vad- és háziállatok húsából készül.

© Zselicvad Étterem

 

Receptúráik többsége és a változatos menüsorok összeállítása Kocsonya Kálmán Venesz-díjas mesterszakács szaktudását, az elkészült étkek a konyhán dolgozók lelkiismeretes munkáját dicsérik. Az étlapról általában 10-12-féle étel közül választhatunk, amelyeket szezonálisan – évszakokhoz, ünnepekhez, programokhoz igazodva – állítanak össze a vendéglátók.

 

© Zselicvad Étterem

 

Méltán népszerű előétel a bőszénfai vadízelítő, mely szarvasszalámit, szarvaskolbászt, illetve szarvassonkát tartalmaz friss zöldségekkel tálalva. Igazi ínyencség borókás szarvasnyelv-pástétomuk, gombás babpürével és balzsamos-olívás, friss salátákkal.

Leveseik közül a legnépszerűbb a tárkonyos vadraguleves. Belsőségekből készül vadászlevesük, melyhez szarvashúst és szarvasszívet használnak, erdei gombákkal és savanyú káposztával.

 

© Zselicvad Étterem

 

Főételeik között megtalálható a mindig keresett vörösboros szarvaspörkölt hagymás nudlival, valamint vadburgerük, melynek minden alkotóeleme saját konyhájukból származik. Különleges vadételeik közé tartozik a dámtekercs, a göngyölt vaddisznóoldalas, a fűszeres raguval töltött palacsinta vagy a nagy sikernek örvendő grillezett szarvasszelet kakukkfüves vörösboros aszalt szilvával, parmezánnal pirított zöldségekkel, kemencés burgonyával, a konfitált vadkacsamell vörösborban párolt körtével, csipkebogyószósszal, burgonyafánkkal. Csipkebogyómártásuk alapja a saját készítésű hecsedlilekvár. Végül, de semmiképpen sem utolsósorban: szinte kihagyhatatlan főételük a grillezett szamárszelet vagy a fokhagymás bivalyszelet.

A desszertben sem igen csalódhatunk: palacsintáikat házi eperlekvárral, a csörögefánkot pedig házi baracklekvárral kínálják.

 

© Zselicvad Étterem

 

Ha több mint tízen érkeztek, előzetes egyeztetést követően egyéni menüajánlatokat is elkészítenek.

Az étterem 50 fő befogadására alkalmas. Ugyanabban az épületben kapott helyet még egy 80 fős és egy 20 fős előadóterem, amelyek – teljes körű technikai felszereltségüknek (projektor, hangosítás, laptop és wifi) köszönhetően – konferenciák, szakmai találkozók mellett családi ünnepségeknek is kiváló helyszínül szolgálhatnak. 20 férőhelyes teraszukról remek kilátás nyílik a vadasparkukra – jó időben tehát érdemes kint helyet foglalni.

 

Forrás: Zselicvad Étterem